Σάμαλι μοσχομυρωδάτο

241
Σάμαλι μοσχομυρωδάτο

Υλικά

1 ½ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό

1 ½ φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό

1 ½ φλιτζ. ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας μπέϊκιν πάουντερ

½ κουτ. γλυκού σόδα

3 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι

1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

½ κουτ. γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη

Για το σιρόπι

1 ½ ποτήρι ζάχαρη

1 ½ ποτήρι νερό

Χυμό ενός λεμονιού

Φλούδες ενός λεμονιού

3 βανίλιες άρωμα

2 κουτ. σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα κλείνουμε με μια διάφανη μεμβράνη, τα σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και τα αφήνουμε τέσσερις ώρες, μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να πήξει.

Αφού λαδώσουμε καλά ένα ταψί 30 εκατοστών, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το χαράζουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια. Πάνω σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε από ένα μοσχοκάρφι ή από ένα ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο. Ψήνουμε στον αερόφουρνο στους 170C περίπου για 40 λεπτά. Όταν κρυώσει το γλυκό το σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι

Καλή επιτυχία

Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου