Γλυκό με ταχίνι και σοκολάτα

239
Γλυκό με ταχίνι και σοκολάτα

Υλικά

300γρ. κουβερτούρα 65% Κακάο ψιλοκομμένη

200γρ. ταχίνι

100γρ. μέλι

50γρ. φυστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Πάρτε 1 φόρμα σιλικόνης στρογγυλή ή ορθογώνια (12 θέσεων) για μεγάλα σοκολατάκια. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Με ένα πινέλο αλείψτε τα τοιχώματα και τον πάτο της κάθε θέσης με τη λιωμένη κουβερτούρα και βάλτε την στο ψυγείο να παγώσει.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ταχίνι, το μέλι και τα καβουρδισμένα φυστίκια Αιγίνης, τα οποία έχετε συνθλίψει και αφήστε στην άκρη. Μην το ανακατέψετε πολύ γιατί θα σφίξει. Μόλις παγώσει με ένα κουτάλι βάλτε τη γέμιση σε κάθε φόρμα και ρίξτε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα για να επικαλυφθεί.

Παγώστε στο ψυγείο πριν σερβίρετε.

Πηγή: bovary.gr