Κεμπάπ με Κιμά Κοτόπουλου

136
Κεμπάπ με Κιμά Κοτόπουλου

Υλικά

1 κιλό κιμά από κοτόπουλο

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)

1 κουτ. γλυκού κύμινο

1/2 ματσάκι δυόσμο

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

1 κουτ. γλυκού σούμακ

1 ώριμη ντομάτα τριμμένη ή 1 κουτ. γλυκού τοματοπελτέ

2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλση

Τρίβουμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά. Σφραγίζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Ζυμώνουμε τον κιμά σε μεγάλα κεμπάπ και τα περνάμε σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια.

Για το ψήσιμο, μπορούμε είτε να τα ψήσουμε στο μπάρμπεκιου, είτε στο τηγάνι είτε στο φούρνο.