
Υλικά
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού σούμακ
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη ή 1 κουτ. γλυκού τοματοπελτέ
2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλση
Τρίβουμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά. Σφραγίζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Ζυμώνουμε τον κιμά σε μεγάλα κεμπάπ και τα περνάμε σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια.
Για το ψήσιμο, μπορούμε είτε να τα ψήσουμε στο μπάρμπεκιου, είτε στο τηγάνι είτε στο φούρνο.