Γαλατόπιτα ξυπόλυτη

265
Γαλατόπιτα ξυπόλυτη

Υλικά

1 λίτρο γάλα

1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό

1,5 φλιτζ. ζάχαρη

1/2 πακετάκι βιτάμ

2 ή 3 αυγά

2 βανίλιες

Για το σιρόπι

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ.. νερό

μια πορτοκαλόφλουδα (όχι από ολόκληρο το πορτοκάλι )

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζεται το γάλα να ζεστάνει. Ρίχνετε τη ζάχαρι, το σιμιγδάλι και το βιτάμ. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αφήνετε να μισοκρυώσει ανακατεύοντας να μην κάνει κρούστα, χτυπάτε και προσθέτετε τα αυγά.

Την αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι και την ψήνετε στους 170C (αέρα) μέχρι να ροδίσει αρκετά . Τη βγάζετε και ρίχνετε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό (ή αντίστροφα)

Την κόβετε σε μπακλαβαδωτά κομάτια αφού παγώσει και σερβίρετε .

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να δοκιμάσετε να διπλασιάσετε τη δόση και να την βάλετε σε μεγαλύτερο ταψί (σαραντάρι). Μπορείτε επίσης να παραλείψετε το σιρόπι. Είναι εξ΄ίσου νόστιμη