Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1,5 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 πακετάκι βιτάμ
2 ή 3 αυγά
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ.. νερό
μια πορτοκαλόφλουδα (όχι από ολόκληρο το πορτοκάλι )
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζεται το γάλα να ζεστάνει. Ρίχνετε τη ζάχαρι, το σιμιγδάλι και το βιτάμ. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αφήνετε να μισοκρυώσει ανακατεύοντας να μην κάνει κρούστα, χτυπάτε και προσθέτετε τα αυγά.
Την αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι και την ψήνετε στους 170C (αέρα) μέχρι να ροδίσει αρκετά . Τη βγάζετε και ρίχνετε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό (ή αντίστροφα)
Την κόβετε σε μπακλαβαδωτά κομάτια αφού παγώσει και σερβίρετε .
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να δοκιμάσετε να διπλασιάσετε τη δόση και να την βάλετε σε μεγαλύτερο ταψί (σαραντάρι). Μπορείτε επίσης να παραλείψετε το σιρόπι. Είναι εξ΄ίσου νόστιμη