Πιλάφι με αγκινάρες

192
Πιλάφι με αγκινάρες

Yλικά

12 φρέσκιες αγκινάρες

2 λεμόνια (τον χυμό τους)

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

½ κιλό ρύζι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

5-6 φλιτζ. ζωμό ζεστό

Eκτέλεση

Kαθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε μπολ με νερό και χυμό λεμονιού (για να μην μαυρίσουν). Tις κόβουμε σε κομμάτια. Zεσταίνουμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες. Pίχνουμε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό με αλάτι και ανακατεύουμε. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Pίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιει το νερό του. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.