Τζατζίκι με καρότο

301
Τζατζίκι με καρότο

Υλικά

½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι

300 γρ. τρυφερά καρότα τριμμένα στον τρίφτη

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος

1 πρέζα κύμινο αν θέλουμε

1 -2κ ουτ. σούπας ξύδι από λευκό κρασί

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε το καρότο σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει καλά για μια ώρα (βάζουμε επάνω ένα πιάτο και μια βαριά κονσέρβα). Περνάμε το γιαούρτι από λεπτό τουλουπάνι και το αφήνουμε κρεμασμένο στη βρύση του νεροχύτη για μια ώρα να στραγγίσει καλά και αυτό.

Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά ρίχνοντας λίγο –λίγο το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε αν θέλουμε και το κύμινο. Το αφήνουμε στο ψυγείο μία ώρα πριν σερβίρουμε.