Φιλέτο με πατάτες στο τηγάνι

332
Φιλέτο με πατάτες στο τηγάνι

Υλικά

700 γρ. κρέας μοσχάρι φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες

700 γρ. πατάτες για τηγάνισμα

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικό)

Θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη φρέσκα

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση

Σε καλό τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν ελαφρά. Ρίξτε τις πατάτες κομμένες και τηγανίστε τις για 8-9 λεπτά να ροδίσουν -Βγάλτε τις στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το σκόρδο κομμένο, το μπούκοβο και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα

Ρίξτε αμέσως και το κρέας, ροδίστε και ψήστε ανάλογα πώς τρώτε το κρέας -Το καλύτερο είναι 3 λεπτά το πολύ. Προσθέστε τις πατάτες, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα υλικά να αναμειχθούν, να αρωματιστούν

Ετοιμο! Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και προσθέστε κι άλλα μυρωδικά από πάνω -Φτιάξτε το ίδιο πιάτο και με κοτόπουλο ή γαλοπούλα