Τάρτα μανιταριών

373
Τάρτα μανιταριών

Υλικά

1 φλιτζ. αλεύρι

3/4 του πακέτου μαργαρίνη και λίγη επιπλέον για το σωτάρισμα

1/2 φλιτζ. παρμεζάνα

1/2 φλιτζ. φέτα σε κομματάκια

3/4 κιλού φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

6-7 κουτ. σούπας κονιάκ

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1 κύβο ζωμό κοτόπουλου

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Τρίβετε τη μαργαρίνη σε κομματάκια μέσα στο αλεύρι μέχρι να γίνει σαν τραχανάς. Προσθέτετε τα τυριά και ζυμώνετε με τα χέρια σας τα υλικά να γίνουν μια μπάλα. Την τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο, την αφήνετε μερικές ώρες εκτός ψυγείου και την πατηκώνετε με τα χέρια σας σε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτες.

Στο μεταξύ, σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια στη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο τηγάνι για λίγα λεπτά, τα βράζετε και ρίχνετε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, τον κύβο, το χυμό λεμονιού και τον κορν φλάουρ ανακατεμένο με το κονιάκ. Τα σιγοβράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια και αδειάζετε όλο το μείγμα στην άψητη τάρτα.

Ψήνετε στου; 180C για περίπου 40 λεπτά.