Κρητικό φακόρυζο

340
Κρητικό φακόρυζο

Συνταγή της Κυριακούλας Τζανεδάκη

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού φακές χονδρές
1/2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
1 κρεμμύδι
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές να βράσουν και να φουσκώσουν. Σουρώνουμε τις φακές, αλλάζουμε το νερό και όταν βράσει, ρίχνουμε το αλάτι και το ρύζι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.

Σουρώνουμε και το ρύζι, Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις φακές με το ρύζι, κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτά κομμάτια και το τηγανίζουμε με το λάδι. Το αδειάζουμε μέσα στις φακές με το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φακόρυζο να κρυώσει.