Συνταγή για την γαλοπούλα που περισσεύει

313
Συνταγή για την γαλοπούλα που περισσεύει

Υλικά

1/4 φλιτζ. σουσαμέλαιο ή καλαμποκέλαιο
2 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
6 λωρίδες μπέικον, σε κομματάκια
1 μέτριο κρεμμύδι, σε φετάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 φλιτζ. μανιτάρια, σε φετάκια
1 φλιτζ. καλαμπόκι
τα περισσεύματα της γαλοπούλας, σε κομματάκια
6 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα

Για τη σάλτσα
1/4 κούπας σέρι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
2 κουτ. σούπας μέλι
1/4 κούπας σόγια σος

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σ’ ένα μπολ τα υλικά της σάλτσας. Ζεστάνετε στο γουόκ το λάδι και σωτάρετε ελαφρά το τζίντζερ. Ρίξτε το μπέικον κι ανακατέψτε το, ώσπου να λιώσει το λίπος του. Προσθέστε το κρεμμύδι κι ανακατέψτε, ώσπου να μαραθεί. Ρίξτε κατόπιν τις πιπεριές και συνεχίστε το ανακάτεμα, ώσπου να μαραθούν κι αυτές. Ρίξτε στη συνέχεια τα μανιτάρια και το καλαμπόκι, ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος προσθέστε τη γαλοπούλα. Ανακατέψτε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να ζεσταθεί. Ρίξτε τη σάλτσα και συνεχίστε το ανακάτεμα μερικά λεπτά ακόμη. Σερβίρετέ το, συνοδεύοντάς το με ρύζι πιλάφι.