Υλικά
800γρ. χοιρινό κρέας ψιλοκομμένο
1 λάχανο μέτριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Το χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεσητ
Βράζουμε νερό σε κατσαρόλα και ζεματίζουμε το λάχανο ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το λάχανο και ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα του. Βάζουμε το κρέας σε λεκάνη και το ανακατεύουμε με την κανέλα, το κρεμμύδι, το πράσο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε ένα φύλλο λάχανο, βάζουμε στο κέντρο του μια κουταλιά από το μείγμα κρέατος και το τυλίγουμε.
Τοποθετούμε σε φαρδιά κατσαρόλα τα γιαπράκια το ένα δίπλα στο άλλο και τα σκεπάζουμε με πιάτο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και νερό μέχρι το πιάτο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Λίγο πριν από το τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.