Ομελέτα με σπανάκι και ξινομυζήθρα

211
Ομελέτα με σπανάκι και ξινομυζήθρα
Yλικά
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό του)
75 γρ. σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο
2 μεγάλα αυγά
2 ασπράδια αυγού
1 κουτ. σούπας νερό ανθρακούχο
2 κουτ. σούπας γάλα
50 γρ. ξινομυζήθρα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/4 κουτ. γλυκού αλεύρι
½ κουτ. σούπας σταφίδες
αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις σταφίδες και το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε την ξινομυζήθρα. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τα αβγά και τα ασπράδια και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι για 5 δευτερόλεπτα μόνο. Αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα και το ανθρακούχο νερό.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 15 εκ. που μπαίνει στον φούρνο και μόλις κάψει, προσθέτουμε τα αβγά και περιστρέφουμε το τηγάνι ώστε να πάνε σε όλη την επιφάνειά του. Το βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα με το σπανάκι στη μισή ομελέτα. Βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 3 λεπτά. Βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο χρησιμοποιώντας μια πετσέτα ή ένα γάντι φούρνου και μεταφέρουμε την ομελέτα γλιστρώντας τη σε ένα πιάτο. Γυρνάμε το κομμάτι της ομελέτας που δεν έχει σπανάκι πάνω στην υπόλοιπη και σερβίρουμε.