Yλικά
500 γρ. παπαρδέλες
1 κουνέλι κομμένο στα τέσσερα ή 4 πόδια από κουνέλι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
2 δαφνόφύλλα
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1/4 φλιτζ. ντοματοχυμό
1/2 φλιτζ. κρασί λευκό
2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
1/4 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κουνέλι. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε καλά το κουνέλι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές του. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο και όλα τα μυρωδικά και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό. Μόλις περάσουν 2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 50 λεπτά περίπου.
Οση ώρα μαγειρεύουμε το κρέας βράζουμε τις παπαρδέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο της συσκευασίας τους. Σερβίρουμε προσθέτοντας τον μαϊντανό στο φαγητό, ανακατεύοντας καλά και πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.