Πενάκι με ντομάτες φουρνιστές και φρέσκα κρεμμυδάκια

221
Πενάκι με ντομάτες φουρνιστές και φρέσκα κρεμμυδάκια

Συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Υλικά

500 γρ. Πενάκι
3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
10 ελιές ψιλοκομμένες
2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλση

Τοποθετούμε τις ντομάτες σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξερή ρίγανη και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι . Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ελιές και τις ψημένες ντομάτες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σεβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγη φρέσκια ρίγανη και αν θέλουμε φέτα θρυμματισμένη.

Πηγή