
Υλικά
1 ολόκληρο (1,8-2 κιλά) Αρνίσιο μπούτι
1/2 πιπεριά κόκκινη, ½ πράσινη και ½ κίτρινη κομμένες σε ροδελίτσες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
Χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια
3 κουτ. σούπας Λάδι
Αλάτι, Πιπέρι
Δεντρολίβανο
1 κιλό για φούρνο Πατάτες
2 κουτ. σούπας Βούτυρο
ΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας. Με κοφτερό μαχαιράκι ανοίγετε βαθιές τρυπούλες στη σάρκα του κρέατος. Ρίχνετε αλατοπίπερο μέσα και σπρώχνετε από μία φετούλα σκόρδο και φυλλαράκια δεντρολίβανου σε κάθε τρύπα. Αλείφετε με το λάδι. Κόβετε 3-4 μεγάλα κομμάτια από χαρτί ψησίματος. Ακουμπάτε στην βάση τις πιπεριές και επάνω το κρέας και περιχύνετε με το λεμόνι. Διπλώνετε το κρέας με τα χαρτιά 3-4 φορές, να σκεπαστεί καλά και να μη χυθούν τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ξεραθεί το κρέας.
Βάζετε σε ταψάκι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο στους 200C για 4-5 ώρες. Την τελευταία ώρα του ψησίματος βγάζετε το αλουμινόχαρτο και βάζετε τις πατατούλες σε ταψάκι. Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και βάζετε στον φούρνο να ψηθούν για 1 ώρα, να ροδίσουν. Βγάζετε το κρέας από τον φούρνο, αφήνετε 5 λεπτά, ξετυλίγετε από το χαρτί και βάζετε σε πιατέλα. Γαρνίρετε με τις πατατούλες , τις πιπεριές και τα φύλλα δεντρολίβανου και σερβίρετε.