Σκιουφιχτά μακαρόνια Κρήτης με σκόρδο και ντοματίνια

667
Σκιουφιχτά μακαρόνια Κρήτης με σκόρδο και ντοματίνια

Υλικά
1 πακέτο Σκιουφιχτά Κρήτης
3 σκελίδες Σκόρδο πολτοποιημενες
300 γρ. Ντοματίνια κομμένα στα δύο
1 κουτ. σούπας βασιλικό αποξηραμένο
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας έτσι ώστε να κρατάνε λίγο και κρατάμε το νερό που έβρασαν στην κατσαρόλα. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε τα ντοματινια, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα Σκιουφιχτά μας ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα μας και να την τραβήξουν τα ζυμαρικά μας. Αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι πικάντικο!

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε σκιουφιχτά μακαρόνια, δείτε πως μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα μόνες σας!

Σκιουφιχτά μακαρόνια

Υλικά

½ κιλό αλεύρι σταρένιο
250 ml νερό
Το χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
80 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ζύμωσε το αλεύρι με το νερό, το αλάτι και το λεμόνι. Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Πλάσε ένα κορδόνι στο μέγεθος ενός δακτύλου και κόψε σε 3 εκατοστά.

Πίεσε με τα δύο δάκτυλα στη μέση της ζύμης και τράβηξε προς το μέρος σου να στρίψει το ζυμαρικό. Αλεύρωσε τα μακαρόνια να μην κολλήσουν και άφησε λίγο να στεγνώσουν. Περίπου 1 ώρα είναι αρκετή.

Βάλε μπόλικο αλατισμένο νέρο και βράσε τα μακαρονάκια σου