Ταρτάκια με σπανάκι

220
Ταρτάκια με σπανάκι

Υλικά

12 φύλλα κρούστας
1 κιλό σπανάκι
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
200γρ. φέτα
1 1/2 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
Βούτυρο λιωμένο και ελαιόλαδο για τα φύλλα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε το σπανάκι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Το βάζετε σε μια λεκάνη, το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και το αφήνετε για 1/2 ώρα. Το στύβετε με τα χέρια σας, το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το πράσο και τα ανακατεύετε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το λάδι και τα σοτάρετε.

Βάζετε το σπανάκι με το πράσο σε μια λεκάνη και αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε τη φέτα κομμένη σε κομματάκια, τον άνηθο, την πιπεριά και ανακατεύετε. Τοποθετείτε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας τα με βούτυρο και λάδι, τα κόβετε με κουπ πατ 10 εκ. Παίρνετε δύο ταψάκια με υποδοχές και στρώνετε τρια φύλλα σε κάθε υποδοχή. Τη γεμίζετε με λίγο μείγμα και πασπαλίζετε με λίγη γραβιέρα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά. Αφού κρυώσουν τα σερβίρετε σε πιατέλα.