Yλικά
½ κιλό κοτόπουλο φιλέτο
2 ασπράδια ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε φέτες
1 μικρό ματσάκι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
μερικές σταγόνες balsamico
αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Kόβουμε προσεκτικά με κοφτερό μαχαίρι τα φιλέτα του κοτόπουλου κατά μήκος σε δύο λεπτές επίπεδες φέτες. Aλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε από τα χτυπημένα ασπράδια. Στη συνέχεια, τα πανάρουμε βουτώντας τα στην παρμεζάνα, προσέχοντας να καλυφθούν καλά και από τις δύο πλευρές. Zεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα για να πάρουν ρόδινο χρώμα κι από τις δύο πλευρές. Aπλώνουμε σε πιατέλα τις φέτες της ντομάτας, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και το balsamico, τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα του κοτόπουλου και σερβίρουμε.