Yλικά
500 γρ. σιουφιχτά (παραδοσιακά ζυμαρικά Κρήτης)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα κομμένα σε μικρές ροδέλες
3 κολοκυθάκια κομμένα σε μέτριες ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη και 1 κίτρινη κομμένες σε κομμάτια
1 ποτήρι κρασί λευκό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο χοντροκομμένο
1 φλιτζ. ντοματίνια
150 γρ. γραβιέρα παλαιωμένη χοντροτριμμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία από όλες τις πλευρές τους μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. (Τα θέλουμε τραγανά, όχι λιωμένα). Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό με αλάτι, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά. Ανακατεύουμε απαλά, προσθέτουμε τη γραβιέρα, τον βασιλικό και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.