Πώς καταλαβαίνουμε ότι το ψάρι είναι φρέσκο και tips ψησίματος

281
Πώς καταλαβαίνουμε ότι το ψάρι είναι φρέσκο και tips ψησίματος

Το ψήσιμο του ψαριού θέλει μαεστρία και μεράκι. Δεν είναι από τις πιο εύκολες μαγειρικές διαδικασίες. Αλλά όταν αυτό γίνει επιτυχημένα, το αποτέλεσμα ανταμείβει γευστικά και με το παραπάνω, ακόμη και τους πιο δύσπιστους.

Η πείρα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που εγγυώνται επιτυχημένα αποτελέσματα. Μέχρι να την αποκτήσετε ακολουθήστε τις συμβουλές του κυρίου Ιουλιανού Ηλιάδη. Ιδιοκτήτη του Fish Point στο Παγκράτι, ιχθυοπαντοπωλείου, που μάλιστα συνδυάζει στον ίδιο χώρο εστιατόριο και sushi bar.

Με 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του εμπορίου και της παραγωγής ψαριών μας δίνει έξυπνα και βασικά tips από το πώς να ξεχωρίζουμε το φρέσκο ψάρι και πώς να το ψήνουμε μέχρι το τι πρέπει να κάνουμε για να καταλάβουμε ότι έχει ψηθεί σωστά.

Πώς να διακρίνετε ένα φρέσκο ψάρι
Για να είστε σίγουροι ότι το ψάρι της επιλογής σας είναι φρέσκο θα πρέπει να έχετε υπόψη συγκεκριμένες παραμέτρους. Για παράδειγμα για να είστε βέβαιοι ότι κάνατε την σωστή επιλογή θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι η σάρκα του ψαριού είναι γερή. Όταν δηλαδή την πιέσετε θα πρέπει να επανέλθει άμεσα στην πρότερη κατάσταση πριν εφαρμόσετε την πίεση σε αυτό. Με λίγα λόγια δεν έχει χαθεί η ελαστικότητά του.

Τα λαμπερά μάτια αλλά και η χαρακτηριστική γυαλάδα ολόκληρου του σώματος, γενικότερα, συγκαταλέγονται σε εκείνα τα χαρακτηριστικά του ψαριού, που αποδεικνύουν την φρεσκάδα του, επίσης.
Πηγή:newsbeast.gr