Home Γλυκά Ισπανική μηλόπιτα

Ισπανική μηλόπιτα

Ισπανική μηλόπιτα

Υλικά

75γρ. άσπρα αμύγδαλα
100γρ. βούτυρο ανάλατο
275 γρ. αλεύρι
100ml γάλα
60γρ. ζάχαρη

Για τη γέμιση

900γρ. μήλα βρασμένα και κομμένα σε φέτες
1 1/2 κουτ. σούπας μέλι
Λίγο φυσικό χυμό λεμονιού

Άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και προσθέστε το βούτυρο, το αλεύρι και τη ζάχαρη. Χτυπήστε δυνατά μέχρι το μείγμα να δέσει με τα αμύγδαλα και προσθέστε το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς. Χωρίστε τη ζύμη στα δύο και απλώστε τη μισή σε ένα μετρίου μεγέθους ταψί φροντίζοντας να καλύψετε τα πλαϊνά. Ψήστε το για 20 λεπτά στους 180C σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε τα βρασμένα μήλα με λίγο νερό σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέστε το μέλι και το χυμό λεμονιού. Απλώστε τη γέμιση πάνω από την ψημένη πίτα. Με το υπόλοιπο κομμάτι ζύμης σχηματίστε λωρίδες κολλώντας τις άκρης με τη βάση βρέχοντας τα με λίγο νερό. Θέλετε ένα αποτέλεσμα σαν αυτό της φωτογραφίας. Πασπαλίστε με λίγη άχνη και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά.

Exit mobile version