Συνταγή της Μαρίας Αργύρη
Υλικά
3 μπανάνες ώριμες
1 μεγάλη κουτ. της σούπας μερέντα
ΕκτέλεσηΞεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκ. Τις απλώνουμε σε ένα μικρό ταψάκι, το οποίο βάζουμε στην κατάψυξη για 2½ – 3 ώρες. Ρίχνουμε τις παγωμένες ροδέλες μπανάνας στο μούλτι μαζί με τη μερέντα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μαστιχωτό παγωτό. Θα χρειαστεί 1 – 2 λεπτά χτύπημα.
Μυστικά:
Τρώμε το παγωτό κατευθείαν εκείνη την ώρα ή το διατηρούμε στην κατάψυξη.
Αν θέλουμε, τρίβουμε από πάνω λίγη κουβερτούρα και γαρνίρουμε με 1 ροδέλα μπανάνας κομμένη στα δύο.
Πηγή