Γεμιστά κρεμμύδια με κιμά και ρύζι

410

Υλικά

8 κρεμμύδια
μισό κιλό χοιρινό κιμά
1 κούπα ρύζι
1/2 φλιτζ. ντοματάκι κον κασέ
1/2 φλιτζ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως  να διαλύονται. Όταν κρυώσουν κόβουμε το καπάκι τους και με προσοχή βγάζουμε τα μεσαία φύλλα για να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση. Με τα κρεμμύδια που θα περισσέψουν τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στον κιμά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με λάδι καβουρδίζουμε τον κιμά και αμέσως προσθέτουμε τη ντομάτα, το ρύζι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με ένα κουτάλι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180C για μισή 40 λεπτά αφού έχουμε προσθέσει στο ταψί και ένα ποτήρι νερό.

Πηγή: newsbeast.gr