
Συνταγή της Έφης Γιαλουση
Yλικά
350 γρ. σπαγγέτι
1 φλιτζ. φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού (πλατύφυλλου)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
½ φλιτζ. πεκορίνο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
ξύσμα λεμονιού
Eκτέλεση
Bράζουμε το σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Xτυπάμε σε ένα μπολ τον χυμό του λεμονιού με το ελαιόλαδο ώσπου να ενωθούν τα δύο υλικά. Προσθέτουμε στο μπολ το πεκορίνο, τα φύλλα βασιλικού, αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζουμε το σπαγγέτι, ρίχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.