Μπακαλιαρόπιτα

381
Μπακαλιαρόπιτα

Υλικά για ταψί με διάμετρο 30 εκ.

1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου
100 γρ. ρύζι
2 πατάτες καθαρισμένες, σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι, σε ροδέλες
500 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα, σε κυβάκια
3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ελάχιστο αλάτι
1 πρέζα πάπρικα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
χωριάτικο φύλλο για πίτες

Εκτέλεση

Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 8-12 ώρες, αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό του. Τον ξεπλένουμε και τον κόβουμε σε κομμάτια. Τα ζεματάμε σε καυτό νερό για μερικά λεπτά. Τον σουρώνουμε και κρατάμε το νερό του. Τον ξεψαχνίζουμε αφαιρώντας όλα τα κόκαλα και την πέτσα του και τον μαδάμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170oC. Αναμειγνύουμε τον μπακαλιάρο με τα υπόλοιπα υλικά. Λαδώνουμε τα μισά φύλλα ένα ένα, στρώνουμε στη μέση τη γέμιση, τη βρέχουμε με λίγο από το νερό που ζεματίσαμε τον μπακαλιάρο και τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε και το τελευταίο φύλλο, το χαράζουμε και ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα και 15 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει καλά.