Φιογκάκια με πράσινο pesto

83
Φιογκάκια με πράσινο pesto

Yλικά

500 γρ. φιογκάκια

Για το πέστο

3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
3-4 κλωναράκια ρόκα
3-4 κλωναράκια μαϊντανό φρέσκο
½ φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα
3-4 φύλλα σπανάκι
3-4 κλωναράκια δυόσμο φρέσκο
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Eκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο πολυκοπτικό, ξεκινώντας με το ελαιόλαδο και προσθέτοντας σταδιακά τα χορταρικά μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο πολτό. Βράζουμε τα φιογκάκια και τα σερβίρουμε με το pesto και τριμμένη παρμεζάνα. Το pesto που θα μείνει διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, καλά κλεισμένο σε γυάλινο βαζάκι.

Tip: Το pesto είναι μια υγιεινή συνταγή και ένας νόστιμος τρόπος για να τους καμουφλάρουμε τις πρασινάδες που δεν τρώνε στην ωμή μορφή τους. Ανάλογα με τις εποχές, αυτοσχεδιάζουμε και προσθέτουμε από φρέσκα μυρωδικά, όπως μυρώνια, μέχρι μαρούλι και άγρια χόρτα που δεν πικρίζουν.

Πηγή