Σουρώνετε τα μακαρόνια σας; Μεγάλο λάθος

421
Σουρώνετε τα μακαρόνια σας; Μεγάλο λάθος

Αν μέχρι σήμερα στραγγίζατε τα μακαρόνια σας στο σουρωτήρι, μέσα στο νεροχύτη (όπως κι εμείς άλλωστε), τότε μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξετε αυτή τη συνήθεια, καθώς όπως δηλώνουν επαγγελματίες μάγειρες, χάνετε το «χρυσό υγρό».

Κι αν αναρωτιέστε γιατί να κρατήσετε το νερό του βρασίματος, η απάντηση είναι γιατί θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο πηχτή τη σάλτσα σας. Σε περίπτωση που σκέφτεστε γιατί να κάνετε πιο πηχτή τη σάλτσα σας, επειδή αυτό κάνει τη διαφορά, όπως επισημαίνουν επιστήμονες αλλά και η ίδια η γεύση στο τέλος.

Πώς μπορείτε να κρατήσετε το νερό των ζυμαρικών

– Αν επιμένετε να σουρώσετε τα ζυμαρικά σας, τότε απλώς κρατήστε μερικά φλιτζάνια με το υγρό πριν το ρίξετε στο νεροχύτη.

– Αν μαγειρεύετε μακριά σε μήκος ζυμαρικά όπως τα σπαγκέτι, τότε μπορείτε να τα απομακρύνετε από την κατσαρόλα με μία λαβίδα, ώστε να σας μείνει και το νερό.

– Τα ζυμαρικά τύπου πένες και κοφτό μακαρονάκι, μπορείτε να τα βγάλετε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, έτσι ώστε να κρατήσετε το νερό.

Το νερό που έμεινε από τα ζυμαρικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδος σάλτσας, οπότε είναι χρήσιμο γενικά.

Αν δεν είστε σίγουροι ότι καταλάβατε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε, δείτε τον Jamie Oliver που τα εξηγεί ωραία:

Πηγή: huffingtonpost.gr