Τι να κάνετε, αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

349
Τι να κάνετε, αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Έχετε μια ξαφνική όρεξη για δημιουργία στην κουζίνα. Βρίσκετε μια εύκολη συνταγή η οποία θέλει φαρίνα ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά εσείς έχετε μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις; Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Δείτε πώς θα το αντικαταστήσετε με 2 υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι!

Αν δεν έχετε «φαρίνα», δηλαδή αλεύρι που κάνει μόνο του τη ζύμη να φουσκώνει, επειδή έχει ήδη ενσωματωμένα στη σύνθεσή του τα διογκωτικά, τότε χρησιμοποιήστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, που συνήθως βρίσκεται σε κάθε σπίτι, προσθέτοντας εσείς τη διογκωτική ύλη. Δηλαδή προσθέτοντας λίγο μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.

Η μέση αναλογία που ισχύει είναι πως για κάθε 500 γρ. (μισό κιλό) αλεύρι χρειάζονται 3½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ ή 1½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Μαζί με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, καθώς η σόδα προϋποθέτει μείξη με κάτι όξινο για να «λειτουργήσει».

Πηγή: newpost.gr