Αυγά με πεπερόνι, καυτερή κέτσαπ και βασιλικό

248

Υλικά

5 αυγά

10 φέτες λουκάνικο πεπερόνι

2 λουκάνικα Φρανκφούρτης

1 πατάτα κομμένη σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια

60γρ. τυρί φέτα

4-5 κουτ. σούπας σπιτική κέτσαπ καυτερή

2 κουτ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένα φύλλα

1 κουτ. γλυκού μπούκοβο

αλάτι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκέλεση

Τηγανίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Έπειτα κρατάμε τόσο λάδι όσο ίσα ίσα να γυαλίζει ο πάτος του τηγανιού. Τηγανίζουμε τα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Χτυπάμε τα αυγά με τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι τα πρώτα 30”. έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες και τη φέτα τριμμένη. Προσθέτουμε λίγο επιπλέον μπούκοβο ή πάπρικα γλυκιά.

Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε απο πάνω την κέτσαπ και τον βασιλικό.

Πηγή