Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

6448

Υλικά

5 κούπες νερό ή ακόμη καλύτερα αν υπάρχει ζωμό κρέατος

4 κουταλιές ελαιόλαδο

για τη σάλτσα αυγολέμονο

1/4 κούπας χυμό λεμόνι

2 αυγά

για τα γιουβαρλάκια 

1/2 κιλό κιμά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/4 κούπας ρύζι καρολίνα

2 κουτ. σούπας άνηθο

2 κουτ. σούπας  μαϊντανό

2 κκουτ. σούπας  λάδι

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι.

Τα αραδιάζουμε σε ένα πιάτο το ένα δίπλα στο άλλο και τα

SV107077

αφήνουμε να περιμένουν.  

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μας μαζί με το λάδι να βράσουν.

SV107083

Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. 

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου μισή ώρα με την

κατσαρόλα σκεπασμένη,μέχρι να μαλακώσουν.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το λεμόνι με το αυγό.

Ρίχνουμε με κουτάλι αρκετό από το ζουμί του φαγητού

σιγά σιγά για να ζεστάνουμε το μείγμα μας.

SV107095
SV107097

Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας

SV107099

ζωηρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 

Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με μπόλικο τριμμένο πιπέρι!!!