Δροσερό και ελαφρύ cheesecake με ζελέ

584
Δροσερό και ελαφρύ cheesecake με ζελέ

Υλικά 

Για την κρέμα

225 γρ. τυρί κρέμα
2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ.γιαούρτι με λίγα λιπαρά
1 κουτ. γλυκού βανίλια
Για την επικάλυψη ζελέ
1 συσκευασία 90 γρ. ζελέ κεράσι ή φράουλα

Για τη βάση

1 πακέτο θρυμματισμένα μπισκότα
6 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη


Εκτέλεση

Λαδώστε ή βουτυρώστε ένα πυρέξ και καλύψτε το με 2 φύλλα λαδόκολλας ένα οριζόντια και άλλο ένα κάθετα.  Συνδυάστε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το βούτυρο, και τη ζάχαρη. Πιέστε στο κάτω μέρος του πυρέξ. 


Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος μαζί το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, ζάχαρη και βανίλια μέχρι να σφίξει το μείγμα μας.  Ρίχνετε το μείγμα κρέμας πάνω από τη βάση και τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε το ζελέ. 


Φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά.  Στη συνέχεια ρίχνετε το υγρό ζελέ πάνω από την κρέμα cheesecake και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 4 ώρες.