Υλικά
2 κούπες κρέμα γάλακτος
100 γρ. άχνη
1 κουτ. σούπαςξύσμα λεμονιού
1/4 κούπας φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
για το σερβίρισμα
σαντιγί
αμυγδαλάκι καβουρδισμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την άχνη. Σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε για περίπου 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια. Φυλάσσουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να στερεοποιηθεί. Στολίζουμε με σαντιγί και αμυγδαλάκι φιλέ. Οι παραπάνω αναλογίες είναι για 4 μπολ.