Εύκολη και γρήγορη σοκολατόπιτα ψυγείου με πτι μπερ

287

Υλικά

1 ½ πακέτα πτι μπερ των 225γρ.
1 φλιτζάνι βούτυρο
225γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 ½ φλιτζ. κακάο
1 ¼ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
3 κουτ. σούπας νερό
2 αυγά & 3 κρόκοι αυγών
2 κουτ. σούπας ρούμι ή κονιάκ
1 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
σιρόπι σοκολάτας και ξηρούς καρπούς για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Σ” ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει.

Προσθέτουμε το κακάο, το νερό και το ρούμι.

Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας-βουτύρου, το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο, στο μείγμα των αβγών –ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα πτι μπερ θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι ή σε μια φόρμα του κέϊκ ή σε ένα μεγάλο μπολ, αφού πρώτα το καλύψουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην κολλήσει το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3,5 περίπου ώρες για να κρυώσει καλά.

Κόβουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Εάν θέλουμε προσθέτουμε και παγωτό. Τοποθετούμε το γλυκό σε πιατέλα, γαρνίρουμε με με σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ξηρούς κάρπους ή με ξύσμα κουβερτούρας και λευκής σοκολάτας.

Πηγή: daddy-cool.gr