Ζαμπονοκασερόπιτα

212
Ζαμπονοκασερόπιτα

Υλικά

2 έτοιμα φύλλα (λαδωμένα και τσαλακωμένα)

350 γρ. κασέρι

350 γρ. ζαμπόν

1/2 γιαούρτι (100 γραμ.)

1 αυγό

1 κουτ. γλυκού  κορν φλάουρ

μπόλικο πιπέρι

πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα για να ψήσουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα. Σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό και το κορν φλάουρ.  Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και τα χτυπάμε με σύρμα να γίνουν κρέμα.

Βγάζουμε τα τσαλακωμένα και λαδωμένα φύλλα από την κατάψυξη. Ανασηκώνουμε το πάνω φύλλο. Αλείφουμε με το μισό γιαούρτι το κάτω φύλλο. Κάνουμε στρώσεις ζαμπόν και κασέρι.

Αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο γιαούρτι. Σκεπάζουμε την κασερόπιτα με το άλλο φύλλο. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.