Κέικ σοκολάτας με καφέ

151
 Κέικ σοκολάτας με καφέ

Υλικά

Για το κέικ

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. κακάο σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού σόδα
550 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
8 κουτ. γλυκού φυτικό λάδι
125 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
8 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ
180ml νερό
Για την επικάλυψη
6 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακό
6 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. γλυκού βανίλια
1 1/2-2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

 Εκτέλεση

Για το κέικ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160C. Στη συνέχεια βουτυρώστε τη φόρμα και καλύψτε την με μια λαδόκολλα (κόψτε πρώτα ένα στρογγυλό χαρτί για τη βάση και μετά ένα παραλληλόγραμμο για τα τοιχώματα, το οποίο θα πρέπει να προεξέχει 2 εκατοστά πάνω από τη φόρμα).  Σε μπεν μαρί και σε χαμηλή θερμοκρασία βάλτε το βούτυρο, την κουβερτούρα, τον καφέ και το νερό. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν και απομακρύνετε από τη φωτιά. 
Κοσκινίστε μαζί σε ένα μεγάλο μπολ τα αλεύρια, το κακάο και τη σόδα. Ανακατέψτε και τη ζάχαρη και σχηματίστε μια λακκούβα στο κέντρο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το λάδι και την κρέμα γάλακτος και προσθέστε το μείγμα των αυγών και της σοκολάτας στο μείγμα με τα αλεύρια. 
Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά. Αδειάστε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήστε το για 1 ώρα και 20 λεπτά. 
Προς το τέλος του χρόνου ελέγξτε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας ένα μαχαίρι μέσα. Θα πρέπει να βγει καθαρό. Αφήστε το κέικ μέσα στη φόρμα, μέχρι κρυώσει τελείως, προτού το ξεφορμάρετε. Στη συνέχεια απλώνετε το frosting από πάνω και σερβίρετε. 

Για την επικάλυψη 
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο γάλα να αραιώσετε το μείγμα.

Πηγή: newsbeast.gr