Καρμπονάρα Μιλανέζε

292
Καρμπονάρα Μιλανέζε

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

7-8 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα καπνιστή για πιο light

5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1-2 αβγά χτυπημένα

αλάτι και πιπέρι

ξερή μυζήθρα ή παρμεζάνα

για το πασπάλισμα

SV107477


Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια με τον τρόπο που ξέρουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Στραγγίζουμε, ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και αμέσως προσθέτουμε τα αβγά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και γρήγορα ώστε να μπορέσει να ψηθεί το αυγό από τα ζεστά μακαρόνια.

Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τη γαλοπούλα, μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι καλά.

SV107479


Στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη γαλοπούλα
όσο είναι ζεστά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι .

TIPS

Αν αντί για γαλοπούλα χρησιμοποιήσετε μπέικον, καλό είναι να το σοτάρετε μόνο του πριν το ρίξετε στο κρεμμύδι για να φύγει το περιττό λίπος.

Πηγή magyreuontas.blogspot.gr