Ρολό με Μερέντα ή αν προτιμάτε με μαρμελάδα

207
Ρολό με Μερέντα ή αν προτιμάτε με μαρμελάδα

Υλικά

Για το παντεσπάνι

4 αυγά

1 φλιτζ. αλεύρι

1 φλιτζ. ζάχαρη, 1 βανίλια

1/2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

2 κουτ. σούπας νερό βρύσης

λαδόκολλα

μερέντα.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμο περίπου 50Χ25, το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω τη λαδόκολλα, να κολλήσει στο ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, αφού πρώτα τον προθερμάνουμε στους 180° (μόνο αντιστάσεις).

Το αφήνουμε για 20′ για να ψηθεί. Μόλις το βγάλουμε, το αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το ξεκολλάμε. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα για να γίνει ρολό. το βάζουμε σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την πετσέτα την χρησιμοποιούμε για να μη σπάσει το παντεσπάνι όταν το κάνουμε ρολό. Εάν θέλουμε μπορούμε αντί για μερέντα να βάλουμε ό,τι άλλο γλυκό μας αρέσει.

Πηγή