Ταλιατέλες ογκρατέν με κοτόπουλο και λαχανικά

303
Ταλιατέλες ογκρατέν με κοτόπουλο και λαχανικά και δεν πετάμε τίποτε!


Υλικά
500 γρ. κοτόπουλο στήθος
500 γρ Ταλιατέλες
½ κιλό σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 καρότα
6 αυγά
ελαιόλαδο
θυμάρι – ρίγανη
½ ματσάκι φρέσκο άνηθο
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
Για τη μπεσαμέλ
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
750 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
200 γρ. γραβιέρα


Εκτέλεση:
Βράζουμε τις ταλιατέλες. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο, περνάμε από τον τρίφτη το καρότο.


Βάζουμε το τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε  τα κυβάκια κοτόπουλου. Όταν μισοψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Περιμένουμε να μαραθεί  το σπανάκι.
Βάζουμε στο ταψί ή στο πυρέξ μας τις βρασμένες ταλιατέλες  και προσθέτουμε ωμά τα: κρεμμύδι, άνηθο, καρότο. Προσθέτουμε το μείγμα από το κοτόπουλο και το σπανάκι. Προσθέτουμε το θυμάρι και τη ρίγανη.
Σε ένα μπολ χωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε μαρέγκα, την οποία ανακατεύουμε στις ταλιατέλες, τα λαχανικά και το κοτόπουλο μας.  Κρατάμε ξεχωριστά τους κρόκους.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει. Όταν αρχίσει να λιώνει ρίχνουμε το αλεύρι και σιγά σιγά  προσθέτουμε το γάλα το οποίο το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και όταν πήξει η μπεσαμέλ βάζουμε το μισό  τυρί μας.
Χτυπάμε τους κρόκους που έχουμε κρατήσει και τους ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ.
Στη μπεσαμέλ ρίχνουμε και 1 κ.σ. μπέικιν παόυντερ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο ταψί με το κοτόπουλο και τις ταλιατέλες. Ανακατεύουμε απαλά να απλωθεί παντού. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό από το φούρνο.
Πηγή:bostanistas.gr