Υλικά
1 κ. κατεψυγμένο (ή φρέσκο) φιλέτο ψαριού
Χυμός 1 λεμονιού + 1 κουτ. σούπας επιπλέον
1 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα + ½ φλιτζ. επιπλέον
½ κοφτό κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. καλαμποκέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
8 μικρές πίτες για σουβλάκι ή τορτίγιας
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος
Αλάτι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το ψάρι, το αλατίζουμε και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά. Το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ.. Ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού με το πιπέρι καγιέν και τη μαγιονέζα σε μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα στις λωρίδες του ψαριού και τις γυρίζουμε έτσι, ώστε να καλυφθούν με τη μαγιονέζα από όλες τις μεριές.
Σε άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Αλευρώνουμε τις λωρίδες του ψαριού, τις τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χρυσίσουν. Βάζουμε κάτω από το γκριλ τις πίτες να ψηθούν για 2 –λεπτά από κάθε μεριά.
Ανακατεύουμε το 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα με τη 1 κουταλιά λεμονιού, τις αλείφουμε με τη σάλτσα τις γεμίζουμε με τις λωρίδες του τηγανιτού ψαριού, το ψιλοκομμένο μαρούλι, τον άνηθο και το ψιλοκομμένο καρότο και τυλίγουμε όπως τα σουβλάκια.