Το πιο λαχταριστό γλυκό σοκολάτας που δοκίμασες ποτέ!

233
Το πιο λαχταριστό γλυκό σοκολάτας που δοκίμασες ποτέ!

Υλικά

220 γρ. κάσιους

220 γρ. φιστίκια Αιγίνης

220 γρ. φρούτα γλασαρισμένα

100 γρ. αμύγδαλα λευκά ελαφρώς καβουρδισμένα στο φούρνο

600 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια

200 γρ. κρέμα γάλακτος

80 γρ. μέλι

Για το γλάσο

150 γρ. κρέμα γάλακτος

20 γρ. Μέλι

Λίγο ξύσμα πορτοκάλι/λεμόνι

2 κομμάτια γλυκάνισο

150 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι στους 90C. Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και αναμειγνύουμε με την κρέμα γάλακτος και το μέλι πολύ καλά. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα γλασαρισμένα φρούτα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα του 1½ κιλού και την τοποθετούμε στο ψυγείο έως ότου το μείγμα σφίξει. Όταν παγώσει, ξεφορμάρουμε και γλασσάρουμε.

Για το γλάσο σοκολάτας

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γλυκάνισο στους 90 βαθμούς, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, ομογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει γλασάρουμε.

Πηγή