Υγιεινοί πατατοκεφτέδες στο φούρνο

164
 Υγιεινοί πατατοκεφτέδες στο φούρνο

Υλικά για 4 μερίδες

720γρ. πατάτα βραστή

50γρ. σέλινο ψιλοκομμένο

60γρ. κολοκυθάκι ψιλοκομμένο

1 60γρ. κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο

5γρ. βασιλικό, φρέσκο

8γρ. μαϊντανό

40γρ. μανιτάρια μεγάλα, κομμένα σε λεπτές φέτες

60γρ. φακές ωμές

5γρ. mix herbs

12ml ελαιόλαδο

45γρ. αλεύρι, ολικής αλέσεως.

Εκτέλεση

Κόβετε τα λαχανικά όπως δίνεται η οδηγία στα υλικά.Βράζετε όλα τα υλικά (σε λίγο νερό) προσθέτοντας το αλάτι, το πιπέρι και τα mix herbs μέχρι να ψηθούν (τραγανιστά). Τα περνάτε σε σουρωτήρι. Λιώνετε τα (πουρέ) προσθέτοντας το λάδι, νερό από αυτό που θα τα βράσετε, αλάτι και πιπέρι. Φτιάχνετε τα μπιφτέκια και τα πασπαλίζετε με καπύρα. Ψήνετε στο φούρνο. Σερβίρετε με τριμμένη αναρή και σαλάτα.

Πηγή