Γλυκό ταψιού με μαρμελάδα

208
Γλυκό ταψιού με μαρμελάδα

Υλικά

1 φλιτζ. γάλα ζεστό

2 αυγά

2 κ σ ζάχαρη

1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

1 φακελάκι ξηρη μαγιά

1/2 φλιτζάνι βιτάμ λιωμένο

Αλεύρι όσο πάρει

ψιλοκομμενα καριδια

μαρμελαδα δαμασκηνο

σταφιδες

Για τη γκαναζ

1 κουβερτουρα

γαλα

λιγο baileis

3 κουτ. σούπας κακαο

Εκτέλεση

Για το φυλλο

Σε μια λεκανη βαζω τη μαγια τη ζαχαρη το γαλα και ανακατευω μεχρι να λιωσει η μαγια ! Προσθετω τα αυγα και συνεχιζω το ανακατεμα! Προσθετω σιγα σιγα το αλευρι το αλατι και το λιωμενο βουτυρο! Ζυμωνω μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη που να μην κολλαει στα χερια! Αφηνω τη ζυμη να ξεκουραστει και διπλασιαστει!

Χωριζω τη ζυμη σε τρια μερη και ανοιγω πολυ λεπτα φυλλα παραλληλογραμμα ! Τοποθετω το ενα φυλλο στο ταψι με λαδοκολλα! Βαζω μαρμελαδα δαμασκηνο που εκανα εγω , λιγα καριδια και σταφιδες ! Το ιδιο κανω και με το δευτερο φυλλο!

Τοποθετω το τριτο φυλλο και το αφηνω παλι να διπλασιαστει! Ψηνω στους 200C για 35 λεπτα! Λιωνω την κουβερτουρα με το γαλα το κακαο και το baileis και περιχυνω τη γκαναζ επανω στο κρυο γλυκο!

Εβαλα και λιγες σταγονες ασπρης σοκολατας επανω στη γκαναζ!

Αν σας περισσεψει ζυμη καντε κρουασανακια!

Πηγή