Υλικά
2 κιλά κεράσια
2 κιλά ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψυχα
χυμός από ένα λεμόνι
αρμπαρόριζα (1 κλωνάρι)
Εκτέλεση
Αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από τα κεράσια. Καλό θα ήταν να το κάνουμε μέσα στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε το γλυκό, για να πέφτουν οι χυμοί του μέσα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα εναλλάξ στρώσεις κερασιών και ζάχαρης. Τα αφήνουμε έτσι σκεπασμένα για 5 ώρες.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην υψηλότερη θερμοκρασία και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε την αμυγδαλόψυχα και την αρμπαρόριζα. Το γλυκό θα αρχίσει να αφρίζει. Δεν το ξαφρίζουμε, απλά ανακατεύουμε. Ο αφρός θα «πέσει» σε λίγο.
Από την ώρα που θα αρχίσει το βράσιμο μετράμε 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Οταν περάσουν τα 7 λεπτά, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πάνω στο μάτι. Οταν κρυώσει γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια .
Πηγή: sintagespareas.gr