Δροσερό λικέρ σταφύλι

171
Δροσερό λικέρ σταφύλι

Υλικά

1½ κιλό σταφύλια φράουλα, μοσχάτο, ή μαυροδάφνη

1 λίτρο τσίπουρο, κονιάκ, ή βότκα

800 γραμ. ζάχαρη

1 καρφάκι γαρύφαλλο

1 κομματάκι ξύλο κανέλλα (όσο το μεγάλο μας νύχι)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα σταφύλια, τα πλένουμε και αφαιρούμε τις ρόγες από τα τσαμπιά. Βάζουμε τις ρόγες σε κατσαρόλα, τις πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να σπάσουν, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10′ – 12′, μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι.

Περίπου στα 10′, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κανέλλα, το γαρύφαλλο και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν μαζί με τα σταφύλια, για 2′ ακόμη.

Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι για 3′ – 5′ περίπου, (μέχρι να παγώσει λίγο το μάτι) και έπειτα την βγάζουμε στην άκρη. Την άλλη μέρα, στραγγίζουμε και στίβουμε τα σταφύλια και έπειτα τα σουρώνουμε.

Το χυμό που θα πάρουμε τον περνάμε από διπλό τουλπάνι και στην συνέχεια τον βάζουμε σε βάζο, που κλείνει αεροστεγώς, μαζί με το τσίπουρο. Το σφραγίζουμε, το ανακινούμε ελαφρά και το αφήνουμε για 4 – 5 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, σε σκιερό μέρος, να δέσουν οι γεύσεις.

Μετά τις 5 μέρες το ανοίγουμε, δοκιμάζουμε, κι αν χρειαστεί φιλτράρουμε πάλι το ποτό, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο σουρωτήρι και διπλό τουλπάνι, (λεπτό ύφασμα). Το βάζουμε σε μπουκάλι και το απολαμβάνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, ή παγωμένο.

Πηγή: superfoodnews.gr