Υλικά
750γρ. ζάχαρη άχνη
500γρ. πούδρα αμυγδάλου
300γρ. ασπράδι αβγού (περίπου 10 αυγα)
35 αμύγδαλα
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, ανακατεύετε τη ζάχαρη με την πούδρα αμυγδάλου και 150γρ. ασπράδι αβγού. Αφήνετε το μείγμα στη συντήρηση για περίπου 2 ώρες να ξεκουραστεί.
Έπειτα, ανακατεύετε το μείγμα πάλι στο μίξερ, με το φτερό, με τα υπόλοιπα 150γρ. ασπράδι έως ότου ομογενοποιηθεί. Προσοχή! Ίσως να μην χρειαστεί να προσθέσετε και τα 150γρ. ασπράδι στην δεύτερη δόση. Θα βάλετε αρχικά τα 120γρ. (περίπου 4τμχ) και σε περίπτωση που είναι πολύ σφιχτό το μείγμα θα προσθέσετε και τα υπόλοιπα. Τα μίγμα ιδανικά θα πρέπει να έχει σταθερή δομή.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C. Μεταφέρετε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, με στρογγυλό κορνέ 12mm, και κόβετε σε στρογγυλό σχήμα πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Θα πρέπει να αφήσετε κενό μεταξύ των κομματιών για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο.
Διακοσμείτε με αμύγδαλο ολόκληρο πιέζοντας το στο κέντρο. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 22 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
Έτοιμοι!
Πηγή: olivemagazine.gr