Κέικ ολικής άλεσης με καρότο

175
Κέικ ολικής άλεσης με καρότο!

Υλικά:

Για το κέικ

2 φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης

4 μπισκότα ολικής άλεσης

Μισή χούφτα καρύδια

1 φλιτζ. γάλα 1,5% λιπαρών

250 γρ. καρότα τριμμένα

5 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Για την επικάλυψη

1/4 κούπας μέλι

2 κουτ. σούπας νερό

1 πρέζα αλάτι

1/2 κουτ. σούπας βούτυρο

Ζάχαρη άχνη 1 κούπα

2 κουτ. σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Για το κέικ

Ξεφλουδίζετε τα καρότα και τα τρίβετε στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη. Χτυπάτε στο μίξερ το αλεύρι, τα τριμμένα μπισκότα, τα τριμμένα καρύδια μαζί με το τριμμένο καρότο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το λάδι. Προσθέτετε στο τέλος το μέλι και έπειτα το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ.

Ψήνετε για 40 λεπτά στους 180C σε προθερμασμένο φούρνο αφού έχετε βουτυρώσει το ταψί σας.

Για την επικάλυψη

Τοποθετήστε το μέλι, το νερό και το αλάτι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλύσει. Προσθέτετε  το βούτυρο και ανακατεύετε.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και χτυπήστε ελαφρά με την άχνη ζάχαρη. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ραντίζετε όλο το κέικ.

Πηγή: newsbeast.gr