Υλικά
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 λουκάνικο της επιλογής μας
1 μπρόκολο (αφαιρούμε τα σκληρά κομμάτια και τα φύλλα)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Πρέζα κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο αραιωμένο σε νερό
3 κούπες κοχύλια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού. ξύσμα από 1 λεμόνι
½ φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το λουκάνικο. Σωτάρουμε για 3-4’ λεπτά και μεταφέρουμε λουκάνικο σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το μπρόκολο και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί, περίπου 2 λεπτά. Το βάζουμε κι αυτό στο πιάτο με το λουκάνικο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το σκόρδο και το πιπέρι με 1 κουταλιά λάδι, προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε τα κοχύλια μας και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 9 λεπτά. Επιστρέφουμε το μπρόκολο και τα λουκάνικα στη κατσαρόλα και συνεχίζουμετο μαγείρεμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Τελευταίο ανακατεύουμε το τυρί και σερβίρετε.
– mamapeinao.gr