Κριτσίνια καρότου

206
Κριτσίνια καρότου

Υλικά

500 γρ. αλεύρι

3 καρότα τριμμένα

200 ml ελαιόλαδο

100 ml λευκό κρασί

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1/2κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπωλ κοσκινίζετε το αλεύρι. Προσθέτετεε το αλάτι και την πάπρικα. Ρίχνετε το λάδι, το κρασί και ανακατεύετε. Προσθέτετε το τριμμένο καρότο. Ανακατεύετε εκ νέου. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια ρίχνετε λίγο αλεύρι ακόμα.

Πλάθετε τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να γίνει σφιχτή. Χωρίζετε τη ζύμη σχηματίζοντας μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Πλάθετε  τα κριτσίνια σε μήκος 20 cm περίπου το καθένα. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε μεγάλο ρηχό ταψί και τοποθετείτε πάνω τα κριτσίνια. Ψήνετε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά.