Λιγκουίνι με ξύσμα λεμονιού και γαρίδες

188
Λιγκουίνι με ξύσμα λεμονιού και γαρίδες

Υλικά 

½ κιλό μακαρόνια λιγκουίνι

12 γαρίδες μεγάλο μέγεθος

1 σκελίδα σκόρδο λειωμένο

ξύσμα από μισό λεμόνι

½ φλιτζ. κρασί

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

τυρί τριμμένο (ρεγκάτο ή παρμεζάνα)

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 4 λεπτά. Προσθέτουμε και τις γαρίδες, τις σβήνουμε με το κρασί και τις βράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε.

Βράζουμε στο μεταξύ τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με το τριμμένο τυρί.