
Υλικά
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα (λευκά πλευρώτους ή πορτομπέλο)
400 γρ. πατάτες πουρέ βρασμένες
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
20 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
2 κουτ. γλυκού ξίδι
2 κουτ. γλυκού Αλάτι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνουμε σε πουρέ. Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε σε βούτυρο 10 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη φέτα, το βασιλικό, το ένα αυγό και αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μακρόστενες όπως οι κροκέτες, βουτάμε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αυγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό ηλιέλαιο για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.